Válasszon országot vagy régiót.

Close
Bejelentkezés Regisztráció Email:Info@infinite-electronic.hk
0 Item(s)

A félgyártó berendezések költése várhatóan 14% -kal csökken ebben az évben, és a következő évben 27% -kal nő

A 2019-es visszaesés a memóriaszektor lassulása miatt a hároméves növekedési futam végét jelenti a fab berendezések kiadásainak.

Az elmúlt két évben a memóriában az összes berendezés éves részesedése körülbelül 55% volt, a 2019-ben várhatóan 45% -ra csökken, de 2020-ban 55% -ra emelkedik, SEMI jelezte.

Ha a memória a teljes kiadás nagymértékű részét képviseli, a memóriapiac minden ingadozása hatással van az összes eszközköltségre.


A SEMI félévenkénti áttekintése a fab berendezések kiadásairól azt mutatja, hogy a magas készletszintek és a gyengülő kereslet a vártnál nagyobb mértékű csökkenést eredményezett a DRAM és a NAND (3D NAND) terén 2018 második felében, és ezzel csökkentette a 14% -os memóriát.

A csökkenő tendencia várhatóan 2019 első felében is folytatódik, a memória kiadások 36% -kal csökkentek, bár a memória-kiadások 35% -kal visszaeshetnek az év második felében.

Az öntöde a második legnagyobb szektor a memóriát követően a fab berendezések kiadásai után. Az elmúlt két évben az éves részesedés 25% és 30% között változott évente. 2019-ben és 2020-ban az éves részesedés várhatóan körülbelül 30% -ot fog tartani, a SEMI megjegyezte.

És bár az öntödei jellemzően kisebbek, mint a memóriaszektorban, a berendezések kiadásaiban, ezek nem védettek a piaci változásokra.

Például a memória csökkenését követően az öntödei felszerelések kiadásai az első félévtől 2018 második felében 13% -kal csökkentek, SEMI mondta.