Válasszon országot vagy régiót.

Close
Bejelentkezés Regisztráció Email:Info@infinite-electronic.hk
0 Item(s)

APEC: A TI oldalirányban úgy gondolja, hogy 15 mW-os készenléti állapotú ac-dc-chipet készít

TI-TPS7A78-ac-dc

„Ez az eszköz biztosítja a legjobb egyensúlyt a nagy hatékonyság és az ultra alacsony zaj között, miközben csökkenti az energiaellátási méretet, azt állítja, bizonyos indokokkal - bár egy nagy kondenzátorral rendelkezik

Hívta a TPS7A78, ez egy nagyon fejlett felvétel a több évtizedes kapacitív csepegtető technikára, amely a kondenzátor sorozatú impedanciáját (ebben az esetben a „Cs”) a hálózati frekvencián használja, hogy a hálózati feszültség nagy részét tényleges energiaveszteség nélkül „laza” ( a szerencsétlen teljesítménytényező ára).

Erre a régi ötletre növeli a hatékonyságot és szabályozást ad egy szabályozható, aktív, egyenáramú egyenirányító elülső végével - feltöltve egy tartálykondenzátort (Cscin), amely egy 4: 1-es kapcsolt kondenzátor feszültséget táplál. kimeneti áram. A kimenet hagyományos LDO lineáris szabályozó.


TI-TPS7A78-ac-dc-block„A Cs reaktivitása határozza meg a maximális AC töltési áramot, amelyet a finomított AC feszültségű ömlesztett kondenzátor töltésére használnak [Cscin]” - mondta a cég. „A 4: 1 kapcsolókupak fokozata a bemeneti áram 1/4-es csökkentésével jár. A túlfeszültség ellenállások [Rs] segítségével a készüléket behatárolhatja. Az Rs használható a készülék védelmére a TVS [tranziens feszültségcsökkentő] vagy a MOV [fém-oxid varisztor] kapcsolattal együtt.

Összességében a specifikációk:

A 3.4V és 5V közötti kimenetnél az aktív egyenirányítót úgy vezéreljük, hogy az LDO-n (a terhelés és a hőmérséklet felett) 600 mV-os csepp maradjon, hogy minimálisra csökkentsék az energiaveszteségét - így ha a kimenet 4V-ra van állítva, az egyenirányító biztosítja a 4.6V-t a tartály / LDO bemeneten.

A 3,4V és 1,25 V közötti kimeneti feszültség esetén az aktív egyenirányító rögzített 4 V-ot tart fenn a tartályon.

Ha a kimeneten túlfeszültséget (> 5,75V) észlelünk - például a terhelést hirtelen eltávolítják a kimenetből - egy védelmi áramkör leállítja a kapcsolt kondenzátor részt, amíg az LDO bemeneti kondenzátor feleslegét nem használják. Ez valószínűleg akkor lép életbe, amikor a kimenet 5V-ra van állítva - az 5,75V-os küszöb közel áll az 5.6V-hoz, amit az ellenőrzött egyenirányító fenntart az LDO-bemeneten.

Ha az ac nem áll rendelkezésre, lehetőség van a tápegység tápellátásának biztosítására a tartálykondenzátor csatlakozócsapjába - ellenőrizze az adatlapot, hogy néhány lehetőség van ezen opció körül - amelyek közül az egyik az, hogy ezt csak a kimeneti feszültségekkel lehet használni 3,3 V-ra.

A túlterhelés vagy a rövidzárlat fennállása esetén a kimeneti áramkorlátozás a hővédelemmel van ellátva.

A chip által táplált mirocontroller javára két információs csap áll rendelkezésre: a teljesítmény-meghibásodás egy nyílt leeresztő csap, amely a bemeneti váltakozó áramot csökkenti. A teljesítmény-jó egy nyílt leeresztő csap, amely azt mutatja, hogy a kimenet a tervezett érték 92% -át meghaladó értékű (2% -os hiszterézissel esett le).

A termikus túlterhelést követően a kimenet ismét bekapcsol, ha a készülék elég hideg.

Az abszolút kisfeszültségek 30V-osak a váltóáramú bemeneteken, és 30V a tartályon - bár ez utóbbi 24V-ra csökken, amikor DC-t használunk. 3A-ig röviden megengedett az AC-bemenetek a tartályba. Maximális teljesítmény 120mA teljes hídon, 60mA félig).

Az egyik lehetséges alkalmazás az intelligens mérőműszerek tápellátása, ahol a TI szerint „a TPS7A78 a szokásos AC-DC megoldásoktól eltérően nem igényel külső mágneseket, ami kiváló választás az e-mérési alkalmazásokhoz, mivel szabotázs-ellenállóvá teszi. Megfelel az IEC 61000-4-8 szabványnak, mint például az elektronikus mérés.

Alkalmazás megjegyzés:Az e-méteres kapcsok nélküli offline ellátás„Rendelkezésre áll egy olyan áramkör, amely 3,3V (minimum 50 mA) 90- 265Vac-ot biztosít. A hatékonyság a 120Vac-on 50mA kimenetnél 53%.

Az elektromágneses kompatibilitási követelményeknek is megfelel a TPS7A78 használatával, olvassa el a rövid cikket, „Hogyan készítsünk egyszerű nem mágneses AC / DC tápegységet.” ”

A TPS7A78 egy 14-pólusú, 5 x 6,5 mm-es TSSOP-ben van.